Kennismaking

Het Dordts Accordeon Centrum (DAC) uit Dordrecht is een levendige en gezellige vereniging met een accordeonorkest van ongeveer 25 spelers. We hebben een zeer gevarieerd en eigentijds repertoire. Het bevat naast origineel voor accordeon geschreven werk ook bewerkingen van bijvoorbeeld volksmuziek, filmmuziek of populaire muziek. Het belangrijkste vinden wij dat alle leden de muziek leuk vinden om te spelen.

Jaarlijks treden we minimaal één keer op in Dordrecht, meestal in het BeneVia Muziekcentrum. Daarnaast doen we regelmatig mee aan festivals en concoursen, en treden we op in bijvoorbeeld verzorgingstehuizen. Zie onze agenda voor de details.

DAC bestaat sinds 11 april 1963. De oprichter en dirigent, Gerrit Smits, leidde de verschillende orkesten tot het moment van zijn plotselinge dood in oktober 1996. Vanaf december 1996 t/m december 2005 was de muzikale leiding van het DAC orkest in handen van Anneke van 't Verlaat. Vanaf januari 2006 is de bekende accordeoniste Paula van Wanrooy onze dirigent.