Muziekopnamen

Tot voor kort bevonden zich op deze pagina linkjes naar muziekopnamen van onze concerten.  De NOVAM heeft de bij haar aangesloten verenigingen gewaarschuwd dat BUMA/STEMRA boetes heeft uitgedeeld aan verenigingen die registraties van hun concerten op hun eigen website plaatsten. Voor de zekerheid - en zolang er onduidelijkheid is over deze kwestie - zijn de muziekopnamen verwijderd van de website.

D.A.C. is altijd in de veronderstelling geweest het legaal is om opnamen van eigen concerten op de website te plaatsen, omdat de vereniging via het lidmaatschap van de NOVAM de BUMA/STEMRA rechten voldoet. Het lijkt ons onlogisch dat dit alleen geldt voor concerten, en niet voor de opnamen van diezelfde concerten.
Bovendien: de muziekopnamen staan er niet voor een commercieel doel, maar louter ter promotie van onze amateurvereniging en van het soort muziek dat voor deze bezetting wordt geschreven en bewerkt. Uiteindelijk is het ook in het belang van componisten en arrangeurs van deze niet alledaagse muziek dat deze wordt uitgedragen. Wij vinden dan ook dat BUMA/STEMRA componisten en arrangeurs door deze handelswijze geen goede dienst bewijst.

Wanneer u een indruk wilt krijgen van onze orkesten, verwijzen wij u naar YouTube (zie Video). Op uw verzoek mailen wij u graag een aantal voorbeeld nummers in het MP3 formaat.